blogposts

SLIM MKB

De SLIM subsidie stelt MKB in staat om bij te blijven.

De MKB bedrijven kunnen volgend jaar een subsidie krijgen om hun mensen verder op te leiden en te scholen. De snelheid van veranderingen en de ondernemerskansen die dit biedt vragen om te blijven leren. Een leven Lang Ontwikkelen.


Deze zogenaamde SLIM-regeling (Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen en specifiek voor de grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector) is een subsidie voor mkb-bedrijven om een leerrijke werkomgeving in hun bedrijf te versterken. Ook kan de subsidie gebruikt worden om werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een beroepsopleiding op maat aan te bieden. De subsidie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor medewerkers die tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding willen volgen. De SLIM-regeling vergoedt dan een deel van de kosten van een derde leerwegtraject.
De subsidie kan aangevraagd worden door mkb-ondernemers.
De subsidie bedraagt per bedrijf maximaal €24.999. Ook samenwerkingsverbanden van meerdere organisaties kunnen een aanvraag indienen tot maximaal €500.000. Structureel trekt het kabinet € 48 miljoen per jaar voor de regeling uit. Meer informatie over het aanvraagproces van de SLIM-regeling volgt begin 2020.
De regeling vindt u hier

VoorBeroepsOnderwijs kijkt met het MKB naar passende maatwerkopleidingstrajecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Formulier