blogposts

Bett 2020

Gisteren (donderdag 23 januari ) bezocht ik, voor het eerst sinds jaren, de Bett. Voor wie de Bett niet kent: een grote jaarlijkse onderwijs- en technologiebeurs in London waar > 800 bedrijven zich presenteren en >34.000 bezoekers.

Een paar zaken die mij opvielen wil ik delen.

Maar wat mij het meest opviel was dat, naast de presentatie van technologie als middel, technologie ook als onderwerp werd gepresenteerd. En dan niet als onderwerp voor techniekstudenten maar als onderwerp voor ‘primary’ en ‘secunary’ als onderdeel van hun algemene opleiding. Daarbij gaat het dan om zaken als scripting en robots programmeren. Vooral Lego was overal aanwezig met programmeerbare robots en ander fantastisch speelgoed.

In een aantal presentaties werd ook verteld wat de idee is achter het ‘spelen’ met technologie. Het leert je namelijk om te ontdekken, om samen te werken, om te zien dat er altijd meerdere oplossingen zijn voor een probleem, om creatief te zijn.
En dat zijn weer de vaardigheden die nodig zijn om goed voorbereid te zijn op de enorme veranderingen die op de arbeidsmarkt gaan plaatsvinden (zie ook World Economic Forum).

En zo kom ik dan toch weer terug bij één van de speerpunten van VoorBeroepsOnderwijs: LLO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Formulier